Buda CEO: Uitwisselingen moeten voldoen of riskeren de Crypto-industrie te schaden

Het hoofd van de Chileense marktleidende crypto-uitwisseling Buda zei dat crypto-uitwisselaars zich moeten haasten en zich moeten houden aan de overheidsvoorschriften of de vergetelheid moeten riskeren – en verdere schade aan de bredere crypto-activa-industrie moeten toebrengen.

In een podcast interview met Criptonoticias waarschuwde Boeda oprichter en CEO Guillermo Torrealba dat cryptobeurzen de overheid moeten volgen op het gebied van regelgeving, zelfs ten koste van de bescherming van de privacy van hun klanten, als dat nodig is.

De alternatieven, zei hij, zouden verschrikkelijk kunnen zijn, en ,,veel schade aan Bitcoin Era veroorzaken.“

Bedrijven die zich niet aan de regels houden, kunnen sluiting riskeren, en hun operatoren kunnen zelfs arrestatie riskeren.

Buda is ook actief in Argentinië, Colombia en Peru.

Hij waarschuwde,

„Cryptokringen zelf zijn in gevaar, want als de Chileense [regering] tot de conclusie komt dat grote crypto-bedrijven subversief zijn en niet meewerken, kan ze uiteindelijk een anti-crypto beleid gaan voeren.“

Torrealba zei dat Buda de privacy van haar eigen klanten beschermt „voor zover het kan“, maar had meegewerkt aan het verzoek van overheidsinstellingen om gegevens in te dienen voor anti-witwas-sondes, evenals onderzoeken naar verdachte oplichterij.

En de CEO beweerde dat crypto-uitwisselingen die denken dat ze de regelgeving kunnen omzeilen, de realiteit van het bedrijfsleven in de financiële sector negeren. Alle industrieën moeten zich houden aan de regelgeving van de overheid, inclusief die met betrekking tot klantgegevens, zei hij – en de crypto-industrie moet niet denken dat dezelfde regels niet van toepassing zijn in hun geval.

De wet, voegde Torrealba toe, beschouwde crypto-bedrijven niet als „speciaal“ en vrijgesteld van regelgeving.